30 september 2022
19:30

Kumla Hockey Club 2

Referat: HC Örnen - Kumla Hockey Club 2

Det blev en bra start på säsongen när HC Örnen kunde vinna med 5-4 efter övertid hemma mot Kumla HC 2 under fredagskvällen.

Inledningsvis var det Kumla som startade bäst då de hade mer fart under skridskorna och kunde på så sätt kontrollera spelet en aning bättre än HC Örnen. I och med att detta var första matchen för säsongen för spelarna i HC Örnen var det inte konstigt att det var lite segt från start. Det var ändå HC Örnen som kunde ta ledningen med 1-0 efter att Wiliiam Möttus förvaltar ett läge i slottet på bästa sätt efter fem minuter spelade av den första perioden. Kumla kan kvittera efter ett ganska stillastående försvarsspel från HC Örnens del cirka tre minuter efter HC Örnens ledningsmål. I och med detta är det HC Örnen som börjar ta över spelet och skapar fler lägen än vad Kumla gör. Det ger också utdelning efter 13:03 när Jesper Lundqvist tar sin egen retur och gör sitt första mål i HC Örnens tröja. HC Örnen kan tyvärr inte bibehålla ledningen in i den första periodpausen då Kumla kan kvittera efter 19:25. Ställningen är således helt jämnt, 2-2, efter den första perioden.

- Matchbilden under den första perioden är en typisk premiärmatch, hög fart och slarv från båda lagen. Tycker det märks att vi inte spelat några träningsmatcher på försäsongen. Vi har lite svårt med att sortera ut ansvaret och krånglar till det för oss, kommenterar tränare Jonas Strindlund.

I den andra perioden kontrollerar HC Örnen spelet på ett bra sätt och även här skapar HC Örnen flertalet av chanserna. Det är också HC Örnen som återigen ta ledningen med 3-2 efter att förra årets poängkung Jimmy Cronarp presenterar sig i poängkolumnen igen, detta med ungefär två minuter kvar att spela av den andra perioden.

I den tredje perioden går HC Örnen ner sig lite och tillåter Kumla komma till lite fler chanser än de gjort tidigare under matchen och Kumla tillåts återigen att kvittera när de sätter 3-3 efter cirka fem minuter i den tredje perioden. Efter halva perioden är det dags igen för Jimmy Cronarp att visa sitt skott när han efter en snygg framspelning från Daniel Strindlund sätter 4-3 i powerplay. Endast två minuter efter HC Örnens ledningsmål kommer Kumla ikapp målmässigt igen när de kvitterar till 4-4. Lagen byter chanser med varandra under den resterande tiden och HC Örnen visar ändå upp ett uppoffrande spel med Oskar Trulsson i spetsen som på ett föredömligt sätt täcker skott. Kumla har ett gyllene läge att sätta 4-5 i slutet av perioden men Eric Samuelsson gör en lysande räddning på en retur och ser till att det hela får avgöras på övertid eller straffar.

Förlängningen blir endast 39 sekunder lång efter att Oskar Trulsson bryter en passning i Kumlas zon samt att han gör bort både målvakt och en försvarare innan han serverar Axel Gisslén som avgör matchen med sitt första mål i HC Örnen och två poäng till HC Örnen är ett faktum.

- Extra roligt att våra nyförvärv får presentera sig på allvar, både i målprotokollet men framför allt spelmässigt.
Jimmy Cronarp gör två mål och är en av lagets bästa spelare tillsammans med vår målvakt Eric Samuelsson som förtjänar att omnämnas då han under långa stunder räddade oss. Vi tar med oss två poäng och några punkter att förbättra till nästa match,
avslutar tränare Jonas Strindlund.

Vi tar med oss två poäng in i veckan och en del att jobba på. Men helt klart en godkänd insats av HC Örnen då det var den första matchen för säsongen.

Nästa match är mot Fellingsbro/Frövi IK hemma på Trängens IP söndag den 9/10. Mer info om den matchen kommer under veckan.